תפריט נגישות

ספר המתכונים של טעם וריח

מתכון לכנפיים אפויות מושלמות

  • סוג מתכון: עוף
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 60 דקות
  • 2-3 מנות
  • רמת קושי: קל
מצרכים:
8 כנפי עוף, מחולקות לפרקים (מבקשים מהקצב)
כפית תערובת גריל עוף תבליני טעם וריח
כפית רוטב חריף שאוהבים (אפשר יותר או פחות לפי מה שאוהבים)
כף שמן רגיל
כף סילאן (אפשר גם דבש או סירופ מייפל, גם כאן הכמות היא לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מבשלים את הכנפיים בסיר עם מים רותחים בערך 7-8 דקות, עד שהן נראות מבושלות ושינו צבען.
מסננים ואם יש זמן אז מניחים אותן על תבנית רשת לשעה כדי שיתייבשו מעט.
מניחים את הכפיים בקערה, מוסיפים את כל שאר המצרכים מלבד הסילאן ומערבבים היטב, כל שכל הכנפיים יקבלו מהציפוי.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
אופים 20-30 דקות, עד שהכנפיים זהובות ויפות. מוציאים מהתנור ורגע לפני ההגשה מזלפים מעל את הסילאן.
מגישים מיד, אם רוצים ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ.
טיפ: באותו אופן הכנה ניתן להכין גם שוקי עוף, רק שזמן ההרתחה הוא 20 דקות.
לצפייה בסירטון לחצו כאן
הטריק להכנתן כך שיצאו זהובות ועסיסיות הוא בישול כפול: בהתחלה מרתיחים אותן, כדי להתחיל לבשל את הבשר ולהיפטר משומן עודף שנשרף בקלות בתנור, ואז מעבירים לתנור לחום גבוה שיזהיב אותן היטב. בין בישול לבישול מוסיפים להן תיבול - קצת מלוח, קצת חריף, וכשהם יוצאות מהתנור יפות ושזופות, זה הזמן להוסיף להן קצת מתיקות כיפית (למרות שלא חייבים).
מתכון לכנפיים אפויות מושלמות
כל הזכויות שמורות לתבליני טעם וריח בע”מ
תבליני טעם וריח | גיסין 96 א.ת. קריית אריה, ת.ד 3090 פתח תקווה 4922398 | טלפון: 03-9220939 | פקס: 03-9243551