תפריט נגישות

ספר המתכונים של טעם וריח

מתכון לתבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה

  • סוג מתכון: עוף
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן כולל: שעה וחצי
  • 4 מנות
  • רמת קושי: קל
מצרכים:
4 ירכי עוף בגודל בינוני, ללא עור
מעט שמן לטיגון רדוד
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
2 כפות גדושות אבקת קרי של תבליני טעם וריח (אפשר להשתמש גם בחוויאג' למרק)
5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות דיי גדולות (לא חייבים לקלף)
מלח ופלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (כזה שניתן להכניס לתנור). 
מניחים את העוף, הצד עליו היה העור כלפי מטה, ומזהיבים היטב, 5 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים את הבצלים, את אבקת הקרי ו-1/2 כוס מים ומאדים מעל להבה בינונית בערך 7 דקות עד שהבצלים התרככו.
מחזירים פנימה את העוף, מוסיפים את התפוח האדמה ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה ומתבלים בעדינות במלח ופלפל.
מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור החם.
אופים כשעה, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהחלק העליון של התבשיל חום זהוב והנוזלים הצטמצמו בחצי. מגישים מיד, ביחד עם אורז.
לפני שאתם שואלים: לא חייבים לאפות בתנור, אפשר לבשל על להבה נמוכה כשהסיר מכוסה כשעה וחצי, בתנור התבשיל יוצא יוצא זהוב ויפה.
מתכון לתבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה
כל הזכויות שמורות לתבליני טעם וריח בע”מ
תבליני טעם וריח | גיסין 96 א.ת. קריית אריה, ת.ד 3090 פתח תקווה 4922398 | טלפון: 03-9220939 | פקס: 03-9243551