תבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה - תבליני טעם וריח

תבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה

סוג מתכון: עוף
זמן הכנה: 20 דקות
זמן כולל: שעה וחצי
4 מנות
רמת קושי: קל
מצרכים:
4 ירכי עוף בגודל בינוני, ללא עור
מעט שמן לטיגון רדוד
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
2 כפות גדושות אבקת קרי של תבליני טעם וריח (אפשר להשתמש גם בחוויאג' למרק)
5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות דיי גדולות (לא חייבים לקלף)
מלח
פלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (כזה שניתן להכניס לתנור). מניחים את העוף, הצד עליו היה העור כלפי מטה, ומזהיבים היטב, 5 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את הבצלים, את אבקת הקרי ו-1/2 כוס מים ומאדים מעל להבה בינונית בערך 7 דקות עד שהבצלים התרככו. מחזירים פנימה את העוף, מוסיפים את התפוח האדמה ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה ומתבלים בעדינות במלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור החם. אופים כשעה, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהחלק העליון של התבשיל חום זהוב והנוזלים הצטמצמו בחצי. מגישים מיד, ביחד עם אורז.
לפני שאתם שואלים: לא חייבים לאפות בתנור, אפשר לבשל על להבה נמוכה כשהסיר מכוסה כשעה וחצי, בתנור התבשיל יוצא יוצא זהוב ויפה.
תבליני המתכון
תבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות