זנגביל / ג'ינגר - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

זנגביל / ג'ינגר

זנגביל (ג'ינג'ר), לרוב מוכר כקנה שורש בצבע חום בהיר, טעמו חריף ומרענן. צמח עשבוני רב-שנתי המתנשא לגובה של כמטר. הוא יוצר קנה-שורש מעובה. קנה-השורש שולח גבעולים ועלים כלפי מעלה. הגבעול זקוף, עטוף ניצני עלים ונושא עלים.

מרכיבים

100% זנגביל משובח.

שימושים

תיבול מאכלים, במטבח ההודי משתמשים בזנגביל כמעט לכל מאכל, וניתן למצוא אותו גם במטבח האיראני, התימני וכן בארצות אירופה. בארצות הברית משמש בעוגיות זנגביל.

למה משמש

תבלין נפוץ במטבח ההודי, מצוין לתיבול דברי מאפה, קניידלך, חרוסת וקפה.

במטבח ההודי משתמשים בזנגביל כמעט לכל מאכל. כמו כן משתמשים בזנגביל גם במטבח האירני, האסייתי, התימני ובארצות אירפה. באירופה ובארצות הברית נפוצים מאוד מאפים המטובלים בזנגביל.
הבסיס למשקה הנקרא ג'ינג'ר אייל הינו כמובן הג'ינג'ר וכן ישנו תה עם ג'ינג'ר.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לזנגביל יתרונות בריאותיים :
יש הסוברים כי זנגביל משפיע על מערכות שונות בגוף ויכול לסייע בשיכוך כאבי בטן, הקלה והפחתה של בחילות והקאות, מקל על תופעות של גזים והפרעות בעיכול,
אנטי דלקתי.
שתיית תה עם זנגביל (טרי או יבש) עשויה להקל על הצטננות וכאבי שרירים וכן לסייע בהורדת לחץ דם גבוה וכולסטרול.

זנגביל / ג'ינגר
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות