הל שלם - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

הל שלם

מקורו של ההל בדרום הודו ובסרי לנקה והוא גדל בדרום מזרח אסיה וגואטמלה. הוא מופיע בתערובות תבלינים שונות כמו גאראם מסאלה וחוויאג'.
הצמח הוא רב שנתי בעל עלים גדולים ולמעשה יש שלושה צמחים שונים הנושאים את השם הל, הל ירוק (המכונה גם הל אמיתי ) הל שחור והל אפריקאי.
טעמו של ההל מתקתק וחריף גם יחד והוא מפיץ ארומה נעימה.
הל הינו צמח תבלין ממשפחת הזנגביל.

מרכיבים

100% זרעי הל משובח.

שימושים

תבלין בעל ארומה חזקה. מצוין לבישול, אפיה וגיוון טעם הקפה.

למה משמש

ההל משמש לבישול, אפייה וגיוון טעם הקפה.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לזנגביל יתרונות בריאותיים :

יש המשתמשים בהל לתרופות סבתא שונות היות ומיוחסות לו תכונות של:
מחטא, מאלחש, מרפה שרירים, מכייח, מייבש ליחה, מעורר תיאבון, נוגד גזים, משפר עיכול, מעורר את המערכת החיסונית ומקדם וסת.
יש הטוענים שחליטת הל טובה כנגד: אבנים בכליות, דימום מהרחם, הקאות ובנוסף עוזרת בטיפול בחזרת ומחזקת את כח-הגברא.

הל שלם
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות