זעתר - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

זעתר

תערובת תבלינים שמוצאה במזרח התיכון. עיקרה של התערובת מורכב בדרך כלל מאזוב מצוי , בנוסף, מכיל הזעתר סומק וזרעי שומשום קלויים. לעתים מוסיפים לתערובת מלח, וזרעי שומר.התערובת פופולארית בטורקיה, סוריה, לבנון, ישראל, ירדן וארצות צפון אפריקה.

מרכיבים

זעתר, שומשום ושמן זית

שימושים

עשב תיבול המוכר והאהוב על כולנו. התערובת מכליה זעתר, שומשום ושמן זית. מתאימה לתיבול חומוס, לבנה, סלט ירקות ולזרייה על פיתה, יחד עם שמן זית.

למה משמש

לא מומלץ לבשל עם הזעתר רק להוסיף אותו כתוסף. זעתר הוא התבלין היחידי שמוסיפים את האוכל אליו ולא להפך .ניתן להוסיף לפשטידות ,גבינות, סלטים, פיצות, לחמים.

סגולות רפואיות

הזעתר משמש נגד גזים, מגביר תיאבון. לנשים מניקות – מגביר חלב. מסייע בטיפול בשיעול.

זעתר
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות