תפריט נגישות

מילון התבלינים הגדול

מילון התבלינים הגדול

עלי דפנה

צמח ירוק עד רב שנתי הגדל כעץ או כשיח. מקור השם ער הוא בתלמוד. עליו המיובשים משמשים כתבלין ונקראים עלי דפנה מקור השם הוא מיוונית. זר עלי דפנה מסמל מן העת העתיקה ועד היום ניצחון ותהילה. מוצאו של הער האציל ים-תיכוני, , אך מגדלים אותו בארצות רבות כצמח תבלין ונוי.

מקור הירק
למה משמש?
עלי הדפנה משמשים לתיבול מאכלי בשר, דגים, מרקים ירקות וחמוצים ולרוב לא נאכלים. העלים משמשים לתיבול חומץ וגם לעטיפת תאנים בתהליך ייבושן. 
יש המשתמשים בפירות הריחניים לתיבול ירקות כבושים. רצוי להוציא את עלי הדפנה השלמים מהתבשיל לפני האכילה.
סגולות רפואיות

יש הסוברים כי שמן העץ האציל משמש לריפוי כאבים טראומטיים, כאבי פרקים, ולריפוי מחלות עצבים.

ברפואה המשלימה מיוחסות לעלי הדפנה תכונות חיוביות רבות: טיפול בכאבי אוזניים, הרחקת טפילי מעיים, ועוד.

הקלה וריפוי של דלקת בדרכי השתן, הקלה על מערכת העיכול, חיטוי וטיפול בדלקות ובפצעים.


עלי דפנה
עלי דפנה
  • מתכונים עם תבלין זה

  • טיפים לתבלין זה

כל הזכויות שמורות לתבליני טעם וריח בע”מ
תבליני טעם וריח | גיסין 96 א.ת. קריית אריה, ת.ד 3090 פתח תקווה 4922398 | טלפון: 03-9220939 | פקס: 03-9243551