תפריט נגישות

מילון התבלינים הגדול

מילון התבלינים הגדול

פטרוזליה

עשב תיבול שמוצאו מדרום אירופה. צמח זה הוא דו-שנתי. עליו של צמח זה הם בצבע ירוק כהה . ביוון העתיקה סימן צמח זה מוות והוא פוזר מעל קברים. הרומאים התחילו להשתמש בו בבישול.

במרכז ומזרח אירופה ובמערב אסיה מוגשים הרבה מאכלים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה מפוזרת מלמעלה. לעתים קרובות מוגשת הפטרוזיליה כמעין קישוט לצלחת. את הפטרוזיליה תמצאו לרוב כמרכיב במתכוני תפוחי אדמה שונים, עם תבשילי אורז, דגים, עוף מטוגן, טלה או אווז, סטייקים, בשר. הפטרוזיליה גדלה היטב באקלים של ארץ ישראל ולכן גם כל כך נפוצה לשימוש כאן.


מקור הירק
למה משמש?

הרומאים הם אלה שהחלו להשתמש בפטרוזיליה בבישול.

הפטרוזיליה נמצאת במתכונים רבים של תפוחי-אדמה, אורז, דגים, עוף, טלה, אווז, סטייקים, בשר ותבשילי ירקות. כמו כן מוסיפים צרור של פטרוזיליה ברבים מהמרקים על מנת להוסיף טעם וניחוח.

לעתים משמשת הפטרוזיליה גם כמעין קישוט בהגשת המנה.

סגולות רפואיות
יש הסוברים כי לצמח זה ישנן סגולות רפואיות והוא יכול להפחית או להוריד את הדברים הבאים: הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה, ריח רע מהפה, גזים, הפרעות בתפקוד הפרוסטטה ומחלות כליות, עוזרת לטיפול בדרכי השתן ובאבנים בכליות. הפטרוזיליה עשירה בוויטמין A ו- C ובברזל.
פטרוזליה
פטרוזליה
  • מתכונים עם תבלין זה

  • טיפים לתבלין זה

כל הזכויות שמורות לתבליני טעם וריח בע”מ
תבליני טעם וריח | גיסין 96 א.ת. קריית אריה, ת.ד 3090 פתח תקווה 4922398 | טלפון: 03-9220939 | פקס: 03-9243551