קצח - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

קצח

הקצח הינו צמח השייך למשפחת הנוריתיים וכולל כ-14 מינים של צמחים חד שנתיים.
המין ממנו מופק תבלין הקצח נקרא קצח תרבותי. זהו מין מתורבת ואינו גדל בישראל.
שאר המינים של הקצח משמשים למטרות נוי.
מקור הקצח באגן הים התיכון ובדרום מערב אסיה. הקצח צומח לגובה של 20 עד 90 סנטימטרים. בתקופת הפריחה מעלה הקצח פרח בודד לכל גבעול. צבעי הפרח הם לבן, צהוב, ורוד, כחול בהיר או סגול בהיר. לכל פרח 5 עד 10 עלי כותרת. ההאבקה של הפרחים נעשית על ידי חרקים.
זרעי הקצח מתאפיינים בטעם אדמתי חריף הנפוצים במטבח הערבי.
הקצח הינו צמח עשיר ומזין באופן מיוחד, כולל בתוכו – חומצות אמינו, אומגה 6, ברזל, אשלגן, ויטמין B , סידן, נחושת, אבץ, זרחן, סיבים, חלבונים ופחמימות.
זרעיו של הקצח התרבותי משמשים הן כתבלין והן למטרות רפואיות.

מרכיבים

100% קצח משובח.

שימושים

לקצח טעםמיוחד והוא משמש לתיבול וקישוט של מאפים שונים, סלטים, רטבים, גבינות.
הקצח הינו סוג של זרע ומכאן שאינו מתפרק במערכת העיכול ולכן על מנת ליהנות מסגולותיו הרבות, מומלץ לכתוש מעט את הזרעים לפני השימוש על מנת לפרק מעט את המעטפת של הזרעים ובכך לאפשר לחומרים הטובים הנמצאים בפנים להיספג בגופנו. לאור סגולותיו הרבות אפשר גם להשרות את זרי הקצח בשמן זית ולהשתמש בשמן זה.

למה משמש

מצויין לתיבול גבינות ודברי מאפה

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לקצח יתרונות בריאותיים :
·נוגד כיווץ במערכת הנשימה, אנטי אסמטי ובעל השפעה חיובית למחלות אלרגניות שונות.
·ממריץ יצור וזרימה של מיצי מרה ומנקז שומנים מהכבד.
·מחזק את פעילות המערכת החיסונית.
·מוריד את כמות הסוכר בדם.
·מסייע לעיכול.
·ממריץ זיכרון וריכוז.
·מגן על הלב.

קצח
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות