תפריט נגישות

מילון התבלינים הגדול

מילון התבלינים הגדול

קצח

הקצח הינו צמח השייך למשפחת הנוריתיים וכולל כ-14 מינים של צמחים חד שנתיים.
המין ממנו מופק תבלין הקצח נקרא קצח תרבותי. זהו מין מתורבת ואינו גדל בישראל.
שאר המינים של הקצח משמשים למטרות נוי.

מקור הקצח באגן הים התיכון ובדרום מערב אסיה. הקצח צומח לגובה של 20 עד 90 סנטימטרים. בתקופת הפריחה מעלה הקצח פרח בודד לכל גבעול. צבעי הפרח הם לבן, צהוב, ורוד, כחול בהיר או סגול בהיר. לכל פרח 5 עד 10 עלי כותרת. ההאבקה של הפרחים נעשית על ידי חרקים.
זרעי הקצח מתאפיינים בטעם אדמתי חריף הנפוצים במטבח הערבי . 

הקצח הינו צמח עשיר ומזין באופן מיוחד, כולל בתוכו – חומצות אמינו, אומגה 6, ברזל, אשלגן, ויטמין B , סידן, נחושת, אבץ, זרחן, סיבים, חלבונים ופחמימות.

זרעיו של הקצח התרבותי משמשים הן כתבלין והן למטרות רפואיות.

מקור הירק
למה משמש?
מצויין לתיבול גבינות ודברי מאפה
סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לקצח יתרונות בריאותיים :

·נוגד כיווץ במערכת הנשימה, אנטי אסמטי ובעל השפעה חיובית למחלות אלרגניות שונות.
·ממריץ יצור וזרימה של מיצי מרה ומנקז שומנים מהכבד.
·מחזק את פעילות המערכת החיסונית.
·מוריד את כמות הסוכר בדם.
·מסייע לעיכול.
·ממריץ זיכרון וריכוז.
·מגן על הלב.

קצח
קצח
  • מתכונים עם תבלין זה

  • טיפים לתבלין זה

כל הזכויות שמורות לתבליני טעם וריח בע”מ
תבליני טעם וריח | גיסין 96 א.ת. קריית אריה, ת.ד 3090 פתח תקווה 4922398 | טלפון: 03-9220939 | פקס: 03-9243551