תפריט נגישות

מילון התבלינים הגדול

מילון התבלינים הגדול

קינמון

סוג עץ ירוק-עד ממשפחת העראים, הגדל בסרי לנקה, באינדונזיה, בהרי האנדים, בברזיל ובמצרים. קליפתו הפנימית של אחד ממיניו של הקינמון משמשת כתבלין, הן בצורתה הטבעית (מקלות קינמון) והן בצורת אבקה טחונה.
מקור הירק
למה משמש?

קינמון טחון משמש בעיקר לתיבול עוגות וקינוחים שונים אך יש המשתמשים בו גם לתיבול בשר.
קינמון מקלות משמשים להגברת הטעם והארומה במשקאות חמים ואלכוהולים.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לקינמון יתרונות בריאותיים:

הקינמון מסייע בחיזור המערכת החיסונית ובהתמודדות עם מחלות החורף.

הקינמון מוכר ביכולתו לאזן את רמת הסוכר בדם. ישנם מחקרים המראים כי הקינמון יעיל בחולי סכרת סוג 2

הקינמון מנקה את הכבד ומכאן שנחשב לאחד התבלינים החשובים בתהליך של ניקוי הגוף מרעלים.

הקינמון נמצא יעיל בהורדת השומן הבטני, הורדת רמת הכולסטרול בדם ושמירה על בריאות הלב.

  

 


קינמון
קינמון
  • מתכונים עם תבלין זה

  • טיפים לתבלין זה

כל הזכויות שמורות לתבליני טעם וריח בע”מ
תבליני טעם וריח | גיסין 96 א.ת. קריית אריה, ת.ד 3090 פתח תקווה 4922398 | טלפון: 03-9220939 | פקס: 03-9243551