קציצות מבושלות ברוטב - תבליני טעם וריח

קציצות מבושלות ברוטב

סוג מתכון: בשר
זמן הכנה: 15 דק'
זמן כולל: שעה וחצי
8-10 מנות
רמת קושי: קל
מצרכים:
לקציצות-
1 ק"ג בשר טחון (עוף/הודו/בקר לפי הטעם)
1 ביצה
חצי ליטר מים
3 כפות שטוחות תערובת ראס אל חנות של תבליני טעם וריח
2 כפות פירורי לחם
בצל מגורד
ניתן להוסיף לפי הטעם – גזר / תפו"א / קישוא שגורדו דק על פומפייה
לרוטב-
2 בצלים קטנים קצוצים דק
2-3 שיני שום פרוסות דק
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גר)
מלח
שום גבישי של תבליני טעם וריח
פפריקה מתוקה / חריפה של תבליני טעם וריח
פלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח
אורגנו של תבליני טעם וריח
בזיליקום של תבליני טעם וריח
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים של הקציצות לתערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.  בזמן שהתערובת נחה במקרר וסופגת את הטעמים, מטגנים בסיר בצלים קטנים קצוצים עד להשחמה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים שיני שום פרוסות דק ומטגנים 2 דקות נוספות,  מוזגים פנימה קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות ומוסיפים מים. מתבלים את הרוטב בשום גבישי, פפריקה מתוקה (או חריפה במידה ואוהבים), פלפל שחור גרוס, מלח, אורגנו ובזיליקום. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה. מוציאים את התערובת מהמקרר ומערבבים פעם נוספת, יוצרים כדורים לפי הגודל הרצוי ומכניסים לרוטב. מוסיפים מים במידת הצורך עד לכיסוי הקציצות. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש קטנה כ 45 דקות.
תבליני המתכון
קציצות מבושלות ברוטב
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות