לחם כפרי סומק וזיתים - תבליני טעם וריח

לחם כפרי סומק וזיתים

סוג מתכון: גבינות ומאפים
זמן הכנה: שעה
זמן כולל: 10-12 שעות (כולל התפחה)
רמת קושי: בינוני
מצרכים:
550 גר' קמח כפרי (כ - 4 כוסות)
250 גר' קמח רימצ'ינטה (כ - 2 כוסות)
200 גר' מחמצת
500 גר' מים (כ - 2 כוסות)
80 גר' זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס (כ - 2 כפות)
3/4 כפית סומק של תבליני טעם וריח
כף מלח ים של תבליני טעם וריח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח
30 גר' תערובת תיבול ללחם שום של תבליני טעם וריח
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים, המחמצת, המים עד שהחומרים מתאחדים. כעבור דקה מוסיפים את המלח ולשים לעוד דקה. רואים שהכל בסדר ואם צריך קמח/מים/מלח מוסיפים. מעבירים למהירות גבוהה ל 8-10 דק' (הרימצ'ינטה אוהב לישה ארוכה, לפתח את הגלוטן). בקערת נירוסטה קטנה מערבבים את הזיתים, תערובת התיבול ללחם שום, הפלפל והסומק עם קצת קמח רימנצ'יטה על מנת שלא יוציאו את הבצק מאיזון בשל הנוזלים. בחצי דקת הלישה האחרונה מוסיפים את תערובת הזיתים שציפינו בקמח ולשים שתי דק' נוספות במהירות איטית בעיקר עד להטמעתם. מרגישים ביד את הבצק שהוא טוב ונעים לנו ומפותח מספיק ומכסים במגבת לחה. משאירים את הבצק לתפיחה ללילה במקרר או 6-8 שעות בבית (תלוי בטמפרטורה בבית). בכל מקרה, התפיחה הראשונה צריכה להתבצע עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו. מחלקים ל- 2 חלקים ומעצבים לכיכרות אובליות. את הכיכרות המעוצבות מניחים על תבנית הפוכה ומפזרים בתחתית קמח סולת על מנת שלא ידבק. מניחים לתפיחה שנייה של עוד 3-4 שעות (טיפ: לוחצים לחיצה קטנה ואם הבצק חוזר חזרה הוא מוכן). מחממים תנור למקסימום טמפרטורה (עם מגש ריק בתחתית ואבן שמוט לפחות 45 דק') ובינתיים מקמחים את הכיכרות עם היד או עם מסננת דקה. חותמים חתימת אופים עם סכין דקה. דקה לפני הכנסת הלחם זורקים פנימה למגש בתחתית מס' קוביות קרח ומחליקים את הכיכרות לתנור על האבן. מכניסים לאפייה ב- 220 מעלות. לאחר 15 דקות מנמיכים את התנור ל 200 מעלות ל 15 דקות ,ואז ל 20 דק' אחרונות בחום של 170 מעלות עד שנקבל את הקליפה שאנחנו אוהבים. (מתכון של תומר בלס) (צילום: נופר בוגנים)
תבליני המתכון
לחם כפרי סומק וזיתים
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות