אופן הכנה:
שים בקערת הערבול: 1 ק"ג קמח, 30 גר' שמרים, 2 כפות סוכר, 500 מ"ל מים פושרים – ערבל בעוצמה נמוכה כ-5 דקות עד שמתקבל בצק לא דביק. תוך ערבוב הוסף 3-4 כפות תערובת עשבי תיבול, 100 מ"ל שמן זית וכף מלח עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק.
בקערה נפרדת פזר מעט סולת בתחתית ובדפנות והעבר לשם את הבצק, כסה את הקערה ותן לבצק לתפוח במשך כשעתיים בטמפרטורת החדר.
להכנת פוקצ'ה:
קח מחצית מכמות הבצק. לוש אותה מעט ופתח אותה ליצירת אליפסה על נייר אפייה בתבנית.
צור בבצק שקעים קלים עם האצבעות, כסה במגבת והמתן לתפיחה נוספת כחצי שעה.
כשהבצק תפוח מרח אותו בשמן זית, ופזר מעט מלח גס ותערובת עשבי תיבול.
ניתן גם להניח פרוסות דקות של עגבנייה, קישוא, בצל, חציל.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות כ-15 דק'.