כוסברה - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

כוסברה

כוסברה זהו שמו הערבי של מצח גד השדה. זהו צמח תבלין ממשפחת הסוככים.
גד השדה הוא צמח חד שנתי הדומה מאוד לפטרוזיליה. מקור הצמח היה בדרום אירופה ובמזרח התיכון (כולל ישראל). כיום הוא נפוץ וגדל בעולם כולו, בעיקר באזורים הממוזגים – הודו, דרום אמריקה, צפון אפריקה והמזרח התיכון.

מרכיבים

כוסברה

שימושים

בצמח הגד משתמשים להכנת מאכלים שונים. השימוש העיקרי נעשה בעליו של הצמח, אך ישנו שימוש גם בזרעיו ובגבעולו.התבלין העיקרי בתיבול כדורי "פלאפל" מצוין גם לתיבול בשרים וסלטים.

למה משמש

בכוסברה משתמשים ברוב מטבחי העולם ובמיוחד בהודו סין, דרום אמריקה, צפון אפריקה והמזרח התיכון.
השימוש העיקרי נעשה בעליו של הגד (עלי הכוסברה) אותם נוהגים להוסיף למרקים, סלטים ותבשילים שונים.
משתמשים גם בזרעים של גד (טחונים ושלמים) בלחם, להכנת ליקרים, בתערובת של גאראם מסאלה ובתערובת הקארי.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לכוסברה יתרונות בריאותיים –
יש הסוברים כי כוסברה עשירה בנוגדי חמצון החשובים לשמירה על תקינות תהליכים רבים בגוף.
·הכוסברה יכולה לעזור בהפחתת רמת הכולסטרול הרע בגוף.
·אכילת זרעי כוסברה עשויה להקל על כאבי בטן.
·כוסברה עשויה לסייע בהפחתת לחץ דם והסיכון לחלות במחלות לב.

כוסברה
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות