מצרכים:
1 בצל לבן קצוץ
2 כפות שמן זית
1 שקית (400 גרם) תרד קפוא, מופשר וסחוט היטב
250 גרם גבינה לבנה (או ריקוטה)
200 גרם גבינת פטה מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה / קצ'קבל / גאודה)
3 ביצים
2 כפות קמח (אפשר רגיל, כוסמין או שקדים)
½ כפית שום גבישי של תבליני טעם וריח
¼ כפית אגוז מוסקט טחון של תבליני טעם וריח
מעט מלח
מעט פלפל שחור טחון של תבליני טעם וריח
¾ כפית תערובת עשבי תיבול איטלקי ים תיכוני של תבליני טעם וריח
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשקפה.
מוסיפים את התרד הסחוט ומקפיצים יחד כ־3 דקות. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
בקערה גדולה מערבבים: גבינה לבנה, גבינת פטה, גבינה צהובה, ביצים, קמח, שום גבישי, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים היטב.
משמנים תבנית בינונית, שופכים פנימה את התערובת ומהדקים בעדינות.
אופים כ־35–40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.