קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת באופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.
מבחינה בריאותית, יש הסורים שהתערובת מכילה נוגדי חימצון חזקים מהכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, את היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.