קווים לדמותו: הקינמון יוצא דופן בקרב בתבלינים מכיוון שהוא אינו זרע, שורש או פרי מיובש, אלא קליפת עץ מיובשת של צמח אסיאתי (אזור סין-סרי לנקה). הוא משמש למאכל ולפולחן מזה אלפי שנים ואפילו מוזכר בתנ"ך, בהקשר של מיני הקטורת ששימשו את עבודות הפולחן בבית המקדש. שימו לב שהקינמון שאתם מכירים אינו קינמון אמיתי, אלא צמח דומה לו שנקרא קשיה (cassia). הקינמון האמיתי הרבה יותר עשיר ופרחוני, אבל הקשיה מוצלחת בפני עצמה.צורות בהן זמין: מקלות או טחון
עוזר לבריאות? בוודאי. משערים שהוא מסייע בהקלת תסמיני סכרת, עוזר להקל שיעול וגגרו עם מים יכול לטפל בדלקות שקדים.
הוא משתלב במנות כמו: איפה לא? הוא חלק חשוב בתערובות תבלינים כמו בהרט וראס אל חנות, הוא משמש לתיבול בשר, במטבח הערבי נוהגים לעטוף סביב מקלות קינמון קבבים עסיסיים, הוא מחמיא לטעים המתוקים של הדלעת, הדלורית והבטטה, ובקינוחים הוא מתחבר מצוין עם שוקולד, תפוחים וכמובן סחלב חם.