מצרכים:
כוס עדשים אדומות
בצל
גזר, פרוסות
בטטה קטנה או חצי, קוביות
תפוח אדמה קוביות
שורש פטרוזיליה עיגולים
פטרוזיליה כמה ענפים עלים
2 כפות אבקת מרק פרווה
רבע כפית כמון תבליני טעם וריח
קורט כורכום תבליני טעם וריח
מעט פפריקה מתוקה או מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי תבליני טעם וריח
8 כוסות מים
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
מרתיחים מים
מכניסים את הבצל שלם
מוסיפים את הירקות ומביאים לרתיחה
יוצקים פנימה את העדשים אחרי שטיפה והשריה קצרה
מביאים לרתיחה ומכפים את הקצף. להקפיד אחרת זה גולש!
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים, מלח לפי הטעם.
מבשלים שעה וחצי
(מתכון של ששת)