מרק עוף עם קניידלך - תבליני טעם וריח

מרק עוף עם קניידלך

סוג מתכון: מרקים
זמן הכנה: חצי שעה
זמן כולל: שעתיים
6 מנות
רמת קושי: בינוני
מצרכים:
למרק עוף-
קילו חלקי עוף- שוקיים, כנפיים, יריכיים (לפי בחירתכם)
4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים קלופים חתוכים לקוביות
6 שיני שום קלופות חתוכות גס
2 תפו"א קלופים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
שורש סלרי קצוץ גס
2 עלי דפנה של תבליני טעם וריח
4 כפיות כורכום של תבליני טעם וריח
כפית פפריקה מתוקה של תבליני טעם וריח
כפית כמון של תבליני טעם וריח
2 כפיות שטוחות של מלח
פלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח
3-4 ליטר מים
לקניידלך-
6 כוסות מים
1/4 כוס שמן צמחי
כף אבקת מרק עוף
1/2 שקית (כ 250 גרם) קמח מצה
2 כפיות ג'ינג'ר טחון (זנגביל) של תבליני טעם וריח
4 ביצים
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
מרק עוף- מטגנים בצל ושום יחד עם התבלינים עם מעט שמן בסיר גדול. מוסיפים לסיר את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. יוצקים מעל את המים ומביאים לרתיחה. כשעולה קצף לפני השטח, מסירים אותו בעזרת מצקת אל קערה ששמים בצד (עושים זאת 3-4 פעמים). ברגע שהעוף הפסיק להעלות קצף, מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול ועלי הדפנה. מבשלים כשעה על אש נמוכה. קניידלך- מרתיחים בסיר את 3 כוסות מים, שמן וחצי כף אבקת מרק עוף. כאשר מגיע לרתיחה מוסיפים את קמח המצה ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הג'ינג'ר הטחון, מערבבים היטב ומקררים מעט. כשהתערובת מעט מתקררת מוסיפים את הביצים ובוחשים. מניחים את התערובת במקרר כשעתיים. מרתיחים סיר עם 3 כוסות מים וחצי כף אבקת מרק עוף, יוצרים כדורים קטנים מתערובת הקניידלך ומבשלים כ- 7 דקות.
מכניסים את כדורי הקניידלעך למרק, רק לפני ההגשה לשולחן שיספגו את הטעם
תבליני המתכון
מרק עוף עם קניידלך
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות