פטרוזליה - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

פטרוזליה

עשב תיבול שמוצאו מדרום אירופה. צמח זה הוא דו-שנתי. עליו של צמח זה הם בצבע ירוק כהה . ביוון העתיקה סימן צמח זה מוות והוא פוזר מעל קברים. הרומאים התחילו להשתמש בו בבישול.
במרכז ומזרח אירופה ובמערב אסיה מוגשים הרבה מאכלים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה מפוזרת מלמעלה. לעתים קרובות מוגשת הפטרוזיליה כמעין קישוט לצלחת. את הפטרוזיליה תמצאו לרוב כמרכיב במתכוני תפוחי אדמה שונים, עם תבשילי אורז, דגים, עוף מטוגן, טלה או אווז, סטייקים, בשר. הפטרוזיליה גדלה היטב באקלים של ארץ ישראל ולכן גם כל כך נפוצה לשימוש כאן.

מרכיבים

100% פטרוזליה.

שימושים

עשב תיבול מצוין לתיבול מרקים רטבים, קישוט תפוחי אדמה ולחם שום.

למה משמש

הרומאים הם אלה שהחלו להשתמש בפטרוזיליה בבישול.
הפטרוזיליה נמצאת במתכונים רבים של תפוחי-אדמה, אורז, דגים, עוף, טלה, אווז, סטייקים, בשר ותבשילי ירקות. כמו כן מוסיפים צרור של פטרוזיליה ברבים מהמרקים על מנת להוסיף טעם וניחוח.
לעתים משמשת הפטרוזיליה גם כמעין קישוט בהגשת המנה.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לצמח זה ישנן סגולות רפואיות והוא יכול להפחית או להוריד את הדברים הבאים: הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה, ריח רע מהפה, גזים, הפרעות בתפקוד הפרוסטטה ומחלות כליות, עוזרת לטיפול בדרכי השתן ובאבנים בכליות. הפטרוזיליה עשירה בוויטמין A ו- C ובברזל.

פטרוזליה
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות