אורגנו - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

אורגנו

עלי האורגנו משמשים לתיבול ונפוצים מאוד במטבח הים-תיכוני בכלל והאיטלקי בפרט. מקור השם בשפה היוונית. orus=הר ו-ganus=שמחה, היינו: "שמחת ההר". כפי הנראה, היה השיח נפוץ על ההרים והגבעות.
טעם האורגנו ארומטי, חם וקצת מריר.
האורגנו נחשב במטבח האיטלקי ל-'conditio sine qua', כלומר הכרחי, בכל הקשור לרוטבי עגבניות, ירקות מטוגנים ובשר על הגריל. ביחד עם ריחן (בזיליקום), הוא מאפיין של המטבח האיטלקי. אורגנו יכול להתווסף לכבישת זיתים וצלפים.
המנה המזוהה ביותר עם אורגנו היא הפיצה, הפופולרית בדרום איטליה כבר מאות שנים. בנוסף הוא נפוץ ביותר ברטבי פסטות שונים.

מרכיבים

100% אורגנו.

שימושים

עשבי תיבול המשמש את המטבח האיטלקי מתאים לפיצות, פסטות ורטביי העגבניות.

למה משמש

האורגנו (כמו הריחן) נחשב הכרחי במטבח האיטלקי בכל הקשור לרטבים על בסיס עגבניות, ירקות מטוגנים או בתנור ובשר על הגריל. האיטלקים מוסיפים את האורגנו גם לכבישת זיתים וצלפים ובדרום איטליה מוסיפים את האורגנו גם למאכלים חריפים.
לאורגנו יש חשיבות גם במטבח הספרדי והיווני והוא נפוץ לשימוש במטבחי המזרח התיכון.

סגולות רפואיות

יש הטוענים שמאז ימי קדם נעשה בצמח שימוש נרחב לריפוי פצעים וחבלות וכן לריפוי של מחלות דרכי העיכול, מערכת הנשימה ולהרגעה. כבר בקרב היוונים והרומאים, זכה האורגנו למקום של כבוד כצמח מרפא מוביל.
הרפואה הסינית המסורתית משתמשת באורגנו להקלה על חום, הקאות, שילשולים, צהבת וגירוד בעור.

אורגנו
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות