בהרט משמש כתבלין עיקרי בבישול עוף, בקר, קובה (על גרסאותיו השונות) וטבית (החמין העיראקי).מרכיבים עיקריים בבהרט הם: ציפורן, קינמון, פלפל אנגלי ופלפל שחור. קיימות גרסאות שונות לתערובת, ובחלקן מוסיפים גם תבלינים כמו אגוז מוסקט, הל, כמון ואף כוסברה יבשה.
בהרט זוהי תערובת תבלינים האופיינית למטבח הערבי, הישראלי ולמטבחים מזרח תיכוניים.
משמעות השם בהט בערבית היא תבלינים.
תערובת תבלינים בעלת ארומה חזקה המשמשת לתיבול במטבח הצפון אפריקאי
הבהרט משמש כתבלין עיקרי בבישול עוף, בקר קובה (בכל מיני גרסאות) וחמין עיראקי.