מילון התבלינים של טעם וריח

הל טחון

מקורו של ההל בדרום הודו ובסרי לנקה והוא גדל בדרום מזרח אסיה וגואטמלה. הוא מופיע בתערובות תבלינים שונות כמו גאראם מסאלה וחוויאג'.
הצמח הוא רב שנתי בעל עלים גדולים ולמעשה יש שלושה צמחים שונים הנושאים את השם הל, הל ירוק (המכונה גם הל אמיתי), הל שחור והל אפריקאי.
טעמו של ההל מתקתק וחריף גם יחד והוא מפיץ ארומה נעימה.
הל הינו צמח תבלין ממשפחת הזנגביל.

מרכיבים

100% הל טהור

שימושים

תבלין בעל ארומה חזקה. מצוין לבישול, אפיה וגיוון טעם הקפה

סגולות רפואיות

יש המייחסים להל תכונות של: מחטא, מאלחש, מרפה שרירים, מייבש ליחה, מעורר תיאבון, משפר עיכול ומעורר את המערכת החיסונית.

יש הטוענים שחליטת הל טובה כנגד אבנים בכליות והקאות ובנוסף עוזרת בטיפול בחזרת.

הל טחון
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות