תערובת תבלינים שמוצאה במזרח התיכון. עיקרה של התערובת מורכב בדרך כלל מאזוב מצוי , בנוסף, מכיל הזעתר סומק וזרעי שומשום קלויים. לעתים מוסיפים לתערובת מלח, וזרעי שומר.התערובת פופולארית בטורקיה, סוריה, לבנון, ישראל, ירדן וארצות צפון אפריקה.
זעתר, שומשום ושמן זית
עשב תיבול המוכר והאהוב על כולנו. התערובת מכליה זעתר, שומשום ושמן זית. מתאימה לתיבול חומוס, לבנה, סלט ירקות ולזרייה על פיתה, יחד עם שמן זית.
לא מומלץ לבשל עם הזעתר רק להוסיף אותו כתוסף. זעתר הוא התבלין היחידי שמוסיפים את האוכל אליו ולא להפך .ניתן להוסיף לפשטידות ,גבינות, סלטים, פיצות, לחמים.
הזעתר משמש נגד גזים, מגביר תיאבון. לנשים מניקות – מגביר חלב. מסייע בטיפול בשיעול.