צמח חד-שנתי ממשפחת המצליבים.גובהו של החרדל בין 30 ל-60 ס"מ, לפרחי החרדל עלי כותרת צהובים.
בישראל גדלים שני מינים מסוג זה: חרדל השדה (Sinapis arvensis); חרדל לבן (Sinapis)
זרעי החרדל הם החלק האכיל.
הזרעים הם המרכיב העיקרי בממרח החרדל, וכן מופק מהם שמן חרדל
חומר הגלם ממנו מייצרים את ממרח החרדל, מצוין לכיבוש ירקות ודגים !
חומר הגלם ממנו מייצרים את ממרח החרדל, מצוין לכיבוש ירקות ודגים !
יש הסוברים כי לגרעיני חרדל יתרונות בריאותיים –
ברפואה העממית משתמשים בחרדל כממריץ חיצוני, מריחת הגרגירים על העור גורמת לגירוי קל הממריץ את זרימת הדם, ובכך מרפה את כאבי השרירים. יש המשתמשים בזרעי החרדל לטיפולים שונים: להמרצת מחזור הדם, משתנים, טיפול בהצטננות.