מילון התבלינים של טעם וריח

טימין ( קורנית )

סוג של צמחי תבלין, בני שיח רב שנתיים ממשפחת השפתניים. בסוג נכללים מעל 350 מינים שגובהם הממוצע כ-40 ס"מ ומקורם בדרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה. השם "קורנית" ניתן לצמח זה עקב תחושת הקרירות הנוצרת על הלשון בעת לעיסת עלי הצמח. הצמח ידוע גם בשם טימין.
טימין הוא מקור עשיר בברזל ומשתמשים בו הרבה בבישול, לתיבול בשר, עוף ומרקים. ובנוסף,יש לעשב הזה משיכה מיוחדת, לכן מקובל מאוד שיהיה הטעם הדומיננטי בבישול בשר כבש, עגבניות,וביצים. טעמו החזק אף פעם לא מסתיר או מטשטש את טעמם של תבלינים ועשבי תיבול אחרים.

מרכיבים

100% טימין.

שימושים

עשב תיבול מצוין לתיבול עופות, תפוחי אדמה.

למה משמש

הטימין עשיר בברזל ומשתמשים בו בבישול בשרים ובעיקר כבש, בישול עגבניות וביצים.
כמו כן משתמשים בטימין לתיבול תפוחי אדמה ושאר ירקות הנאפים בתנור.

סגולות רפואיות

יש הסוברים שצמח הטימין בעל יתרונות רפואיים:
הטימין מכיל salicylates (רכיבים צמחיים טבעיים דמויי אספירין).

כצמח רפואי, משמש הטימין בעיקר לטיפול במגוון בעיות במערכת הנשימה. הפעילויות נוגדות חיידקים של הטימין מסייעות גם במניעת מחלות שמקורן במזון. שמן הטימין הוכח גם כבעל השפעות מעכבות גדילה של חמישה מחוללי מחלה חשובים שמקורם במזון.

טימין ( קורנית )
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות