מילון התבלינים של טעם וריח

כמון

צמח תבלין חד-שנתי ממשפחת הסוככים, אשר תפוצתו הטבעית ממזרח הים התיכון ועד מזרח הודו. אולם לפי מקורות שונים מקורו של הכמון מסרי לנקה, פקיסטן, סוריה וטורקיה. בכל פרי בצמח הכמוןיש זרע אחד שמשמש להפקת התבלין.

מרכיבים

100% כמון משובח לאחר ניפוי שניטחן טרי.

שימושים

לכמון טעם ייחודי ואינטנסיבי .הטעם משתנה מהותית בטיגון או בבישול. הוא ממלא תפקיד חשוב בבישול המזרח-תיכוני, הטורקי, ההודי, התימני, הפרסי, הסיני, הברזילאי והמקסיקני. הכמון הוא מרכיב בולט בפלאפל ובחומוס. בבולגריה ובטורקיה משתמשים בכמון לתיבול בשר לגריל, לתיבול פסטרמה וגם לתערובת בשר לנקניקים

למה משמש

לכמון יש טעם ייחודי ודומיננטי והוא משמש תפקיד חשוב במטבחים שונים – המזרח תיכוני, טורקי, הודי, תימני, פרסי, ברזילאי ומקסיקני.
הכמון הינו מרכיב בולט מאוד בפלאפל ובחומוס ומשמש גם לתיבול מאכלים נוספים כגון: תיבול בשר, פסטרמה, נקניקים (מאוד נפוץ בבולגריה ובטורקיה). הכמון הינו מרכיב בסיסי בגאראם מסאלה – תערובת התיבול ההודית וכן בחוויאג' – תערובת התבלינים התימנית וגם תערובת התיבול לצ'ילי קון קרנה המקסיקנית.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לכמון יתרונות בריאותיים:
·באופן מסורתי השתמשו בכמון להקלה על כאבי בטן והאצת פעולת המעיים בפירות שנקלו והורתחו.
·הקלה על הצטננות וגודש על ידי הוספת כמון לחלב חם.

·זירוז צירים על ידי שתיית תה חם עם כמון.

כמון
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות