מילון התבלינים של טעם וריח

מוסקט

מוסקט הוא עץ אשר מאגוזיו הטחונים מופק התבלין. השם "מוסקט" מקורו בצרפתית, וכמו זן הענבים הקרויים מוסקט מקור המילה מלטינית "רחיני".לתבלין "אגוז מוסקט" טעם מעט מתקתק ועדין. הוא נמכר כאבקה או כאגוז שלם . גם קליפתו של האגוז משמשת לתבלין העומד בפני עצמו המכונה " משייה " – המראה שלמה אדמדם ואפשר להשיגה כאבקה טחונה.

מרכיבים

100% מוסקט משובח.

שימושים

מצוין לתיבול מוצרי בשר, מרקים, רטבים, דברי מאפה ואנטיפסטי.

למה משמש

לתבלין "מוסקט" יש טעם מעט מתקתק ועדין. בתעשיית עיבוד המזון משתמשים במוסקט לתיבול בשרים.
המוסקט משתלב היטב במאכלים במכילים חלב ו/או שמנת כמו רטבים שונים, פשטידות, מרקים מוקרמים, תפוחי אדמה ומוצרי מאפה שונים.

סגולות רפואיות

יש הסבורים שלמוסקט יתרונות בריאותיים:
לתבלין המוסקט מיחסים תכונות רפואיות כמו מאלחש, מרגיע, מסייע למערכת העיכול בטיפול נגד גזים והקאות, אך יש להיזהר מלצרוך אותו בכמויות גדולות, היכולות לגרום לדופק מהיר יובש בפה עוויתות והזיות.

מוסקט
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות