הפלפל הלבן מיוצר (כמו הפלפל השחור) מפירותיו של צמח מטפס ממשפחת הפלפליים. הפלפל הלבן הינו הגרעין המצוי בתוך פרי הפלפל.
הפרי של צמח הפלפל (שצבעו שחור) מושרה במשך כשבוע במים, במהלך זמן זה מתרככת ציפת הפרי ומתפרקת. השפשוף שנעשה לאחר מכן מוריד את שרידי הפרי האחרונים והגרעין עובר תהליך ייבוש.
100% פלפל לבן טהור
מצויין לתיבול מאכלים בהירים, בשר הודו, מרקים, דגים, ממולאים.
לפלפל הלבן יש חריפות כמו לפלפל השחור אך הוא פחות נפוץ ממנו. הפלפל הלבן משמש בעיקר לתבשילים אשר גוונם בהיר על מנת שהצבע הכהה של הפלפל השחור לא יבלוט.