מילון התבלינים של טעם וריח

פלפל שחור גרוס

ממשפחת הפלפליים (Piperaceae). הפירות עוברים ייבוש ומשמשים לבסוף כתבלין. בנוסף משמש הפרי גם לייצור פלפל לבן ופלפל ירוק.הפרי המכונה "גרגר פלפל" הופך לאחר הייבוש לגרגר קטן בקוטר של כחמישה מילימטרים.
טעמו החריף של הפלפל השחור מגיע מחומר כימי ששמו פיפרין (Piperine).
פלפל שחור יכול להופיע בכמה צורות : שלם , גרוס וטחון ולכל אחד מהם שימושים שונים .
הפלפל השחור הטחון, הקרוי על פי רוב בקיצור פלפל, נמצא כמעט על כל שולחן במרבית ארצות העולם, בדרך כלל יחד עם מלח השולחן.
הפלפל השחור הוא אחד התבלינים השימושיים ביותר במטבח האירופאי, שנודע והוערך מימי קדם בשל טעמו וסגולותיו הרפואיות. הפלפל השחור רווח בשימוש גם במטבח היהודי, במטבח הישראלי ובמטבח המזרח-תיכוני.

מרכיבים

100% פלפל שחור משובח שניטחן טרי לאחר ניפוי.

שימושים

מתאים לכל סוגי המאכלים לקבלת חריפות.

למה משמש

מתאים לכל סוגי המאכלים לקבלת חריפות.

סגולות רפואיות

פלפל שחור יש בו חומר אנטי בקטריאלי, מעורר וממריץ. ממריץ את פעילות מערכת העיכול והפרשות פנימיות, משפר פעולות ומונע הפרעות וגזים במערכת העיכול, מעלה חום גוף ומונע בחילות, קדחת והתקררות .

פלפל שחור גרוס
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות