מילון התבלינים של טעם וריח

פפריקה מתוקה

פפריקה(בשמה העברי נקראת פלפלת), בשמו המדעי capsicum anuum, זהו תבלין בצבע אדום המופק על ידי טחינה של פלפלת מתוקה לאבקה.
הפלפלת זהו למעשה זן מתורבת של צמח הפלפל צ'ילי. שייך למשפחת הסולניים.
מקורו של הצמח בדרום אמריקה והוא נפוץ בבישול הדרום אמריקאי, האינדאני ואומץ גם במטבח הצפון אמריקאי.
הפפריקה אומצה לשימוש באופן נרחב במטבח ההונגרי והיא מחומרי היסוד בבישול במטבח זה.
זהו התבלין הנפוץ והנמכר ביותר בישראל.
הפפריקה מלבד טעמה המיוחד משמשת כנותנת צבע למאכלים.
יחידות הצבע הטבעי של הפפריקה נמדדות ביחידות אסטא.
בחנויות ניתן למצוא מספר סוגים של פפריקה –
פפריקה מתוקה / ומתוקה מרוקאית בשמן
פפריקה חריפה / וחריפה מרוקאית בשמן
פפריקה מעושנת
הפפריקה נמכרת בכמה אופנים – שלמה, גרוסה וכאבקה.

מרכיבים

פלפל מתוק שלם שנבחר בקפידה וניטחן טרי.

שימושים

מצוינת לתיבול סלטים, מרקים, בשרים ורטבים.

למה משמש

ההונגרים משתמשים בפפריקה באופן נרחב ובמיוחד במאכלים המסורתיים – גולאש ופפריקש עוף.
לפפריקה צבע אדום בולט ולכן משתמשים בה גם לקישוט בבזיקה על מאכלים שונים כגון – עוף, תפוחי אדמה וירקות בתנור.
כמו כן משתמשים בפפריקה כתוספת צבע לממרחים ונקניקים.מצוינת לתיבול סלטים, מרקים, בשרים ורטבים.

סגולות רפואיות

פפריקה מתוקה מכילה כמות גדולה של ויטמין C, פי 7 ממה שיש בתפוזים.

פפריקה מתוקה
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות