תבלין העשוי מכפתורי פרחים מיובשים של עץ תבלין טרופי ירוק עד בשם אוגניית הציפורן ממשפחת ההדסיים. . מוצאו של העץ הוא איי מלוקו, המכונים "איי התבלין", שבמזרח אינדונזיה. ארצות הגידול והייצור של התבלין הן זנזיבר שבטנזניה, מאוריציוס וארצות דרום מערב אסיה.שמן ציפורן מופק מזיקוק הניצנים הגבעולים והעלים של הצמח. השמן משמש בתעשיית הווניל הסינתטי, חומרי טעם, בשמים, סבונים, סיגריות, תרופות, וממתקים.
בתרבות היהודית הציפורן משמש לברכת בורא מיני בשמים בהבדלה, כאשר הציפורן מאוכסן במיכל "צריח" מתאים, או באתרוג שתקעו בו מסמרי ציפורן.
100% ציפורן משובחת.
הניצנים נקטפים ביד מיובשים ומשווקים בשלמותם או טחונים ומשמשים לתיבול דברי מאפה, נקניקים, ממרחים, מרקים ורטבים לסלט.
מצויין לדברי מאפה רטבים, לפתנים ועוגות דבש
טיהור הגוף, המתת תולעי מעיים, הסדרת פעולות מעיים, ריפוי למצבי בחילה, דלקת ריאות, הקאות וגזים. וכן לעודד פעילות במערכת העיכול. לציפורן יכולות אנטיספטיות, מחטאות, חזקות מאוד וכן היא יעילה למצבי של כאבי שיניים: שמים מס' חתיכות על השן להרגעת הכאבים.