ציפורן טחון - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

ציפורן טחון

תבלין העשוי מכפתורי פרחים מיובשים של עץ תבלין טרופי ירוק עד בשם אוגניית הציפורן ממשפחת ההדסיים. . מוצאו של העץ הוא איי מלוקו, המכונים "איי התבלין", שבמזרח אינדונזיה. ארצות הגידול והייצור של התבלין הן זנזיבר שבטנזניה, מאוריציוס וארצות דרום מערב אסיה.שמן ציפורן מופק מזיקוק הניצנים הגבעולים והעלים של הצמח. השמן משמש בתעשיית הווניל הסינתטי, חומרי טעם, בשמים, סבונים, סיגריות, תרופות, וממתקים.
בתרבות היהודית הציפורן משמש לברכת בורא מיני בשמים בהבדלה, כאשר הציפורן מאוכסן במיכל "צריח" מתאים, או באתרוג שתקעו בו מסמרי ציפורן.

מרכיבים

100% ציפורן משובחת.

שימושים

הניצנים נקטפים ביד מיובשים ומשווקים בשלמותם או טחונים ומשמשים לתיבול דברי מאפה, נקניקים, ממרחים, מרקים ורטבים לסלט.

למה משמש

מצויין לדברי מאפה רטבים, לפתנים ועוגות דבש

סגולות רפואיות

טיהור הגוף, המתת תולעי מעיים, הסדרת פעולות מעיים, ריפוי למצבי בחילה, דלקת ריאות, הקאות וגזים. וכן לעודד פעילות במערכת העיכול. לציפורן יכולות אנטיספטיות, מחטאות, חזקות מאוד וכן היא יעילה למצבי של כאבי שיניים: שמים מס' חתיכות על השן להרגעת הכאבים.

ציפורן טחון
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות