תבלין העשוי מכפתורי פרחים מיובשים של עץ תבלין טרופי ירוק עד בשם אוגניית הציפורן ממשפחת ההדסיים. מוצאו של העץ הוא איי מלוקו, המכונים "איי התבלין", שבמזרח אינדונזיה. ארצות הגידול והייצור של התבלין הן זנזיבר שבטנזניה, מאוריציוס וארצות דרום מערב אסיה.שמן ציפורן מופק מזיקוק הניצנים הגבעולים והעלים של הצמח. השמן משמש בתעשיית הווניל הסינתטי, חומרי טעם, בשמים, סבונים, סיגריות, תרופות, וממתקים .
בתרבות היהודית הציפורן משמש לברכת בורא מיני בשמים בהבדלה, כאשר הציפורן מאוכסן במיכל "צריח" מתאים, או באתרוג שתקעו בו מסמרי ציפורן.
100% ציפורן משובחת.
מצויין ליין חם ולפתנים
תבלין הציפורן משמש לגיוון הטעם של מאפים, מטבלים, מרקים, רטבים, נקניקים וחליטות שונות.
לציפורן טעם דומיננטי וחזק ולכן מומלץ להשתמש בו במינון קטן.
יש הסבורים כי לציפורן יתרונות בריאותיים :
·הקלה על כאב שיניים – הטעם החזק במיוחד יאלחש את הכאב על ידי הנחת כ-2 גרגירי ציפורן על המקום הכואב.