צמח ממשפחת הסוככיים, אשר צומח באירופה ובאסיה.
השימוש בקימל הינו בצורתו הטבעית הדומה לזרע דמוי ירח ובאבקה.
לצמח פרחים קטנים לבנים או ורודים. הכרוויה צומחת במקומות חמים ומוארים, עם קרקע יבשה.פירות הצמח (הנחשבים לעתים בטעות לזרעי הקימל) משמש כתבלין נפוץ במטבחים אירופיים (בעיקר מרכז אירופה וצפונה).
צמח ממשפחת הסוככיים, אשר צומח באירופה ובאסיה. הצמח דומה בצורתו לצמח הגזר ועליו גזורים או מנוצים.
לצמח פרחים קטנים לבנים או ורודים. הכרוויה צומחת במקומות חמים ומוארים, עם קרקע יבשה.פירות הצמח (הנחשבים לעתים בטעות לזרעי הקימל משמש כתבלין נפוץ במטבחים אירופיים (בעיקר מרכז אירופה וצפונה).
הקימל הנו תוספת גורמה לסלט כרוב. משמש תוספת ללחם, תפוחי אדמה, דג מזרחי, סלטים שונים, גבינות.
מומלץ להוסיף את זרעי הקימל ללחמים, מאפים, גבינות, מרקים, סלט כרוב ותבשילי בשר שונים כגון גולאש.
בצורתו הטחונה מתאים לבשרים טחונים וממולאים.
יש הסבורים כי לקימל יתרונות בריאותיים:
·הקימל מסייע לספיגת גזים ולכן מומלץ לאכול אותו לאחר אכילת ארוחה כבדה וקטניות.
·הקימל יכול להקל על כאבי המחזור.