מילון התבלינים של טעם וריח

קינמון

סוג עץ ירוק-עד ממשפחת העראים, הגדל בסרי לנקה, באינדונזיה, בהרי האנדים, בברזיל ובמצרים. קליפתו הפנימית של אחד ממיניו של הקינמון משמשת כתבלין, הן בצורתה הטבעית (מקלות קינמון) והן בצורת אבקה טחונה.

מרכיבים

100% קינמון משובח שניטחן טרי.

שימושים

לקינמון טעם מעקצץ ומשתמשים בו לתיבול עוגות, קינוחים (בעיקר קינוחי פירות ובפרט תפוחים) אך הוא משמש גם לתיבול בשר.

למה משמש

קינמוןטחון משמש בעיקר לתיבול עוגות וקינוחים שונים אך יש המשתמשים בו גם לתיבול בשר.
קינמון מקלות משמשים להגברת הטעם והארומה במשקאות חמים ואלכוהולים.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לקינמון יתרונות בריאותיים:
הקינמון מסייע בחיזור המערכת החיסונית ובהתמודדות עם מחלות החורף.
הקינמון מוכר ביכולתו לאזן את רמת הסוכר בדם. ישנם מחקרים המראים כי הקינמון יעיל בחולי סכרת סוג 2
הקינמון מנקה את הכבד ומכאן שנחשב לאחד התבלינים החשובים בתהליך של ניקוי הגוף מרעלים.

הקינמון נמצא יעיל בהורדת השומן הבטני, הורדת רמת הכולסטרול בדם ושמירה על בריאות הלב.

קינמון
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות