מאכלי קארי – שם שהעניקו אנשי המערב, בתחילה המשטר הקולוניאלי הבריטי לקבוצה של תבשילים – תרביכים ומאכלי קדירה (אשר במקור הוגשו רק כתוספת למנה העיקרית,המתובלים ברוטב עשיר המכיל בדרך כלל מה שמכונה במערב אבקת קארי.
כיום, המונח מאכלי קארי מציין מבחר תבשילי קדרה, אשר המשותף להם הוא בעיקר המוצא (האסיאתי, בדרך מתת היבשת ההודית) והעובדה כי הם אמורים ללוות אורז או מנת דגנים דומה אחרת; באנגלית בריטית מציין המונח "קארי" את המנה בשלמותה – לא רק את התוספת בדמותו של תבשיל. המרכיב העיקרי בקרי הוא: כורכום.
תערובת תבלינים מהמטבח ההודי, מתאימה לתיבול אורז, בשר, עופות דגים ומרקים.
מצויין לתיבול אורז, בשר, דגים, מרקים, סלטים