מילון התבלינים של טעם וריח

רוזמרין

הרוזמרין הינו שיח רב שנתי, ירוק עז עם פרחים סגולים. זהו אחד מעשבי התיבול.גבעוליו מוציאים ענפים עמוסים בעלים דקים בצבע ירוק כהה.
הצמח נפוץ ביותר כצמח נוי בישראל, בין השאר בשל עמידותו הגבוהה ליובש ולזיהום אוויר. בבישול מוסיפים את ענפי הצמח כתבלין לתבשילים רבים.
במספר ארצות באירופה משרים ענפי רוזמרין ביין אדום ליצירת יין רוזמרין.
בעבר השתמשו בתכונות האנטי-בקטריאליות של הצמח לשימור בשר לאחר שעיסו אותו ברוזמרין.

מרכיבים

100% רוזמרין.

שימושים

מתאים לתיבול עוף, דגים, בשר, תפוחי אדמה, רטבים ותבשילים נוספים.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לרוזמרין תכונות בריאותיות:
ברפואה הביתית משתמשים בצמח מושרה במי אמבט כנגד תשישית, מיובש כאבקה לעצירת דימום בזרייה על המקום או לשתייה בחליטת הנצרים, הפרחים והעלים. מקובל שהצמח יעיל לטיפול בכאבי ראש, במיגרנה, בתשישות כללית, בחולשה של מחזור הדם, ובבעיות עיכול הקשורות להפרעות רגשיות.

רוזמרין
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות