מילון התבלינים של טעם וריח

שום

השום הינוצמח תבלין רב שנתי ממשפחת הבצלים. מלבד השום כוללת משפחה זו את הבצל, הכרישה והבצל הירוק.
השום הינו צמח תבלין. משמש הן כתבלין להוספת טעם וריח לאוכל והן למטרות רפואיות.
השום הינו אחד התבלינים הנפוצים ביותר במטבח הישראלי ומגיע במספר אפשרויות:
שום אבקה, שום גבישי, שום שבבים ושום פלחים.
מומלץ להוסיף את השום לקראת סוף הבישול על מנת לשמור על החומרים הפעילים הנמצאים בו ואחראיים על הארומה החזקה שלו ועל הסגולות הבריאותיות שלו

מרכיבים

100% שום משובח.

שימושים

אחד מצמחי התבלין החשובים במטבחים רבים המהווה מרכיב חיוני באין ספור מאכלים.

למה משמש

מצויין לתיבול בשר, דגים, סלטים, רטבים, לחם שום.

סגולות רפואיות

יש הסוברים שיש לשום יתרונות בריאותיים:

·מקטין את הסיכוי להתקפי לב ושבץ מוחי ע"י הפחתה של לחץ דם גבוה, איזון של רמות הסוכר בדם, מאזן כולסטרול ומסייע בדילול הדם.
·מסייע בסילוק טפילי מעיים וחיזוק הקיבה.
·מסייע בחיזוק המערכת החיסונית ובהפחתת הצטננות.
·מסייע בהגנה מפני סוגי סרטן שונים, כגון סרטן המעי הגס.

שום
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות