חלת סחוג - תבליני טעם וריח

חלת סחוג

סוג מתכון: גבינות ומאפים
זמן הכנה: שעה
זמן כולל: 5 שעות
רמת קושי: קשה
מצרכים:
לסחוג-
1 חבילת כוסברה
1 פטרוזיליה
2-3 יחידות פלפלים ירוקים חריפים (או יותר, לפי החריפות שאוהבים)
2 יח’ צ’ילי אדום בשביל הצבע
0.75 כוס שמן זית למרקם שאנחנו אוהבים
8 שיני שום
מלח
כמון של תבליני טעם וריח
לחלה-
400 מ"ל (כ-1.5 כוסות) מים
50 גר' שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
900 גר' (כ-6.5 כוסות) קמח מניטובה לבן
100 גר' (כ-3/4 כוס) קמח מניטובה מלא
200 גר' מחמצת
2 ביצים
100 גר' (כ-4 כפות) דבש
כף מלח
200 גר' סחוג ירוק מדולל עם שמן זית, מתכון בהמשך
30 גר' שמן זית
אופן הכנה:
הכנת הסחוג-
מעבדים במעבד מזון את המצרכים לפי הסדר: שיני שום, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, פלפל ירוק, צ'ילי ותבלינים.מתקנים טעמים לפי הצורך. לאחר שמילאנו צנצנת בסחוג, ממלאים אותה בשמן זית. ניתן להחזיק במקרר עד חודש או להקפיא.
הכנת החלה-
מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את המים, שמרים, קמחים, מחמצת, ביצים, דבש ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד החומרים. לאחר כדקה מוסיפים את המלח והסחוג ומערבבים עוד דקה. רואים שהכל בסדר ואם צריך נוזלים מוסיפים שמן זית. אם רטוב מוסיפים קמח – עד שמגיעים למרקם הרצוי.
לשים במהירות גבוהה 8-10 דק’ עד שהבצק חזק, חלק גמיש ונמתח.
מוציאים את קערת הנירוסטה, מכסים בניילון נצמד ומביאים להתפחה כשעה וחצי – שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה וחותכים אותו ליחידות שוות (6 או 9 תלוי בגודל החלה שאנו רוצים).
מעצבים את כדורי הבצק לגליל מתוח ומסדרים את הרצועות כך שיהיו שוות באורכן. קולעים את החלה באמצעות הגלילים כך שתיראה כמו צמה, ולהדק מעט בקצוות. מניחים בתבנית אפיה על גבי נייר אפייה.
מביאים להתפחה שנייה כשעה – שעה וחצי ורואים שהחלות גדלו וכמעט הכפילו את נפחן. בינתיים מחממים את התנור ל 220 מעלות
מברישים בעדינות את החלות בביצה מדוללת במים או בשמן של הסחוג. אפשר לפזר שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש כ 20 דק’ (תלוי בגודל החלה) על 200 מעלות ועוד 10-15 דק’ על 170 מעלות
מוציאים מהתנור ומתאפקים כמה דק’ עד להתייצבות
(מתכון של תומר בלס) (צילום: נופר בוגנים)
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות