אופן הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ביחד, מתחילים ללוש ומוסיפים את המים. לשים 4-5 דקות, מוסיפים את השמן באיטיות בזילוף ולאחר מכן את המלח, לשים עד לקבלת בצק רך. אם הבצק לא רך, מוסיפים כל פעם מעט מים, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. בידיים משומנות מוציאים את הבצק למשטח, אוספים אותו ומחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים 50 דקות. לאחר 50 דקות, מוציאים למשטח עבודה, קורצים צורות של לחמניות, מניחים בתבנית ומתפיחים שעה וחצי.לאחר שעה וחצי, מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים מעט את הלחמניות בציפוי שהכנו. לאפות בערך עשרים דקות, משגיחים שלא ישרפו. מוציאים מהתנור, מורחים שוב בציפוי. מכסים את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות. (מתכון של בתיה דורון)