לחמניות עננים - תבליני טעם וריח

לחמניות עננים

סוג מתכון: גבינות ומאפים
זמן הכנה: 40 דק'
זמן כולל: 3 שעות
15
רמת קושי: קשה
מצרכים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה/ שמן זית
1 כף מלח
2 כוסות מים ועוד חצי כוס לשמור בצד, אם נצטרך
לציפוי-
לערבב בקערית שמן זית ותערובת תיבול ללחם שום של תבליני טעם וריח
אופן הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ביחד, מתחילים ללוש ומוסיפים את המים. לשים 4-5 דקות, מוסיפים  את השמן באיטיות בזילוף ולאחר מכן את המלח, לשים עד לקבלת בצק רך. אם הבצק לא רך, מוסיפים כל פעם מעט מים, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. בידיים משומנות מוציאים את הבצק למשטח, אוספים אותו ומחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים 50 דקות. לאחר 50 דקות, מוציאים למשטח עבודה, קורצים צורות של לחמניות, מניחים בתבנית ומתפיחים שעה וחצי.לאחר שעה וחצי, מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים מעט את הלחמניות בציפוי שהכנו. לאפות בערך עשרים דקות, משגיחים שלא ישרפו. מוציאים מהתנור, מורחים שוב בציפוי. מכסים את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות. (מתכון של בתיה דורון)
לחמניות עננים
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות