מצרכים:
ללחמניות-
25 גרם שמרים טריים
כוס מים
רבע כוס יוגורט או רוויון
כפית סוכר
חצי ק"ג קמח ללחם
כפית מלח
35 גרם חמאה רכה
2 כפות שבבי בצל מטוגן טחונים לאבקה דקה
2 כפות גבינת מנצ'גו מגוררת דק
לציפוי-
חלמון טרוף במעט חלב
קצח של תבליני טעם וריח, שומשום
כפית פטרוזיליה של תבליני טעם וריח
כפית בזיליקום של תבליני טעם וריח
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
מערבבים בקערת המערבל שמרים מים וסוכר עד שהשמרים נמסים לגמרי. מנפים קמח ומלח, מוסיפים לתערובת במערבל, מוסיפים חמאה רכה ורוויון או יוגורט, מחממים מעט במיקרוגל. שימו לב שלא יהיה חם ויתפרק, רק טיפת חום לסייע לשמרים. מערבבים 4 דקות, מוסיפים אבקת בצל וגבינת מנצ'גו, לשים עוד 4 דקות לבצק אחיד וגמיש. נותנים לבצק לתפוח חצי שעה בכלי מכוסה. מחלקים ל-15 כדורים, מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום מעל כל לחמניה. מכסים לתפיחה של שעה במקום חמים. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כחצי שעה. מיד עם ההוצאה מברישים בשמן זית וזורים את עשבי התיבול היבשים שייצמדו לשמן. (מתכון וצילום של נורית פלד)