מתכון לעוגת גזר ותבלינים

סוג מתכון: קינוח
זמן הכנה: 
זמן כולל: שעה
תבנית אינגליש קייק
רמת קושי: קל
מצרכים:
2 ביצים1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום או רגיל
3 גזרים בגודל בינוני, מגוררים בפומפיה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
4 כפות מים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (אפשר רגיל או זית)
כוס (140 גרם) קמח מלא (אפשר גם רגיל)
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית תערובת תבלינים בהרט של תבליני טעם וריח
חופן קטן צימוקים שחורים
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. בקערה מניחים יחד את הביצים, הסוכר החום, המים והשמן וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה (2-3 דקות של טריפה נמרצת). מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הבהרט והמלח ומתחילים לקפל פנימה בעזרת לקקן או מרית (אפשר גם כף עץ). מוסיפים את הגזר המגורר, הצימוקים והאגוזים הקצוצים ומערבבים פנימה עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייש משומנת ואופים במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
מתכון לעוגת גזר ותבלינים
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות