אופן הכנה:
קולפים את הקולורבי ופורסים לפרוסות דקות של בערך 5 מ"מ
מסדרים בתבנית עגולה או מרובעת אחד על השני
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
הכנת הבשמל
מחממים שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הקורנפלור
מערבבים טוב ומהר עד שהשמן נספג בקורנפלור והופך למעין קרם.
יוצקים חצי כוס של חלב סויה ללא סוכר ומערבבים עד שמקבלים רביכה אחידה
מוסיפים את שאר משקה הסויה ומוסיפים תבלינים אגוז המוסקט, שום גבישי, תבלין איטלקי ים תיכוני (עשבי תיבול) והמלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
מבשלים תוך כדי ערבוב, על אש נמוכה כ 20 דקות או שהרביכה מסמיכה.
להיזהר שלא ייווצרו גושים
יוצקים את הבשמל על הקולורבי שבתבנית.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות מכוסה ו 10 דקות עד השחמה.
הגראטן יתייצב לאחר הצינון.