אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
שמים את הטופו בבלנדר וטוחנים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה (אם העיסה קשה מידי ניתן להוסיף קצת מים)
מעבירים את הטופו הטחון לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על גבי תבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית ואופים כ־ 10 דקות עד השחמה.
אופן הכנת הרוטב-
בסיר שטוח מטגנים על אש קטנה את הכרישה וגבעולי המנגולד כרבע שעה עד שהוא משחים מעט, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה־שתיים על אש נמוכה.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק (ניתן לפרוס אותם לחתיכות) ומטגנים כ־5 דקות, עד שהן משחימות מעט.
מוסיפים את האפונה ומערבבים.
מוסיפים את מיץ הלימון וכוס המים ומבשלים כ־20 דקות.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כ־10 דקות עד שהרוטב מצטמצם. טועמים ובודקים שתחתיות הארטישוק רכות.