קציצות טופו עם אפונה וארטישוק ברוטב חמצמץ - תבליני טעם וריח
קציצות טופו עם אפונה וארטישוק ברוטב חמצמץ

קציצות טופו עם אפונה וארטישוק ברוטב חמצמץ

סוג מתכון: טבעוני
זמן הכנה: 30דק'
זמן כולל: 50 דק'
4-6 מנות
רמת קושי: בינוני
מצרכים:
לקציצות-
300 גרם טופו
1/2 בצל קצוץ
1/2 כוס קינואה או קווקר דק
1 כוס עלי מנגולד קצוצים
2 שיני שום כתוש
1 כפית בהרט או ראס אל-חנות – לפי טעם אישי של תבליני טעם וריח
1 כפית כורכום של תבליני טעם וריח
1/2 כפית מלח
לרוטב-
8 תחתיות ארטישוק (אפשר קפוא)
1 כוס אפונה
1 כרישה קצוצה או בצל
הגבעולים של המנגולד
6 שיני שום
1/2 כפית מלח
1 כפית תערובת תיבול איטלקי ים תיכוני של תבליני טעם וריח
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כוס מים רותחים 240 מ"ל
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות שמים את הטופו בבלנדר וטוחנים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה (אם העיסה קשה מידי ניתן להוסיף קצת מים) מעבירים את הטופו הטחון לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על גבי תבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית ואופים כ־ 10 דקות עד השחמה. אופן הכנת הרוטב- בסיר שטוח מטגנים על אש קטנה את הכרישה וגבעולי המנגולד כרבע שעה עד שהוא משחים מעט, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה־שתיים על אש נמוכה. מוסיפים את תחתיות הארטישוק (ניתן לפרוס אותם לחתיכות) ומטגנים כ־5 דקות, עד שהן משחימות מעט. מוסיפים את האפונה ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס המים ומבשלים כ־20 דקות. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כ־10 דקות עד שהרוטב מצטמצם. טועמים ובודקים שתחתיות הארטישוק רכות.
נראה מסובך אבל בכלל לא שווה לנסות מנה מעולה ומלאה בחלבון. בהצלחה ובתאבון !!!
תבליני המתכון
קציצות טופו עם אפונה וארטישוק ברוטב חמצמץ
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות