אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים של הקציצות לתערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים. בזמן שהתערובת נחה במקרר וסופגת את הטעמים,
מטגנים בסיר בצלים קטנים קצוצים עד להשחמה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים שיני שום פרוסות דק
ומטגנים 2 דקות נוספות, מוזגים פנימה קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות ומוסיפים מים.
מתבלים את הרוטב בשום גבישי, פפריקה מתוקה (או חריפה במידה ואוהבים), פלפל שחור גרוס, מלח, אורגנו ובזיליקום.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה.
מוציאים את התערובת מהמקרר ומערבבים פעם נוספת, יוצרים כדורים לפי הגודל הרצוי ומכניסים לרוטב.
מוסיפים מים במידת הצורך עד לכיסוי הקציצות.
מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש קטנה כ 45 דקות.