פלפלצ'ילי כולל בתוכו מספר מינים של פלפלת.
הכינוי צ'ילי מתייחס לזנים החריפים.
הפלפלת נשתלת בחודשים מרץ-אפריל ונקטפת לאחר כ 4 חודשים בסביבות ספטמבר-אוקטובר.
את הפלפלת יש לייבש כשבועיים בשמש. כאשר הפלפלת יבשה לחלוטין היא נשברת כאשר נוגעים בה. רק לאחר ייבוש הפלפלת ניתן להוריד את העוקץ (החלק הירוק) בלי לפגוע בפלפלת.
מכיל 100% פלפל צילי חריף
מצוין למאכלים חריפים, כבושים, פיצות וכו.
להוסיף חריפות לתבלינים שונים כגון – בשר, דגים, מרקים, החמצה של ירקות ועוד.
יש הסבורים כי לצ'ילי יתרונות בריאותיים:
·מומלץ לטיפול בתופעות כגון: גזים, יובש בחלל הפה, פצעים וזיהומים ובעיות עיכול וטחורים.
·יש הממליצים להכין משחה של פלפלת חריפה שנכתשה בתוספת מעט שמן זית. המשחה הינה רק לשימוש חיצוני במקרים של כאבי גב, שרירים תפוסים, כאבי מפרקים ועוד.