צ'ילי כתוש - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

צ'ילי כתוש

פלפלצ'ילי כולל בתוכו מספר מינים של פלפלת.
הכינוי צ'ילי מתייחס לזנים החריפים.
הפלפלת נשתלת בחודשים מרץ-אפריל ונקטפת לאחר כ 4 חודשים בסביבות ספטמבר-אוקטובר.
את הפלפלת יש לייבש כשבועיים בשמש. כאשר הפלפלת יבשה לחלוטין היא נשברת כאשר נוגעים בה. רק לאחר ייבוש הפלפלת ניתן להוריד את העוקץ (החלק הירוק) בלי לפגוע בפלפלת.

מרכיבים

מכיל 100% פלפל צילי חריף

שימושים

מצוין למאכלים חריפים, כבושים, פיצות וכו.

למה משמש

להוסיף חריפות לתבלינים שונים כגון – בשר, דגים, מרקים, החמצה של ירקות ועוד.

סגולות רפואיות

יש הסבורים כי לצ'ילי יתרונות בריאותיים:
·מומלץ לטיפול בתופעות כגון: גזים, יובש בחלל הפה, פצעים וזיהומים ובעיות עיכול וטחורים.
·יש הממליצים להכין משחה של פלפלת חריפה שנכתשה בתוספת מעט שמן זית. המשחה הינה רק לשימוש חיצוני במקרים של כאבי גב, שרירים תפוסים, כאבי מפרקים ועוד.

צ'ילי כתוש
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות