כורכום - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

כורכום

תבלין המופק מהשורש. בעל טעם עדין ונותן למאכלים צבע צהוב. שיח רב שנתי מקורו בדרום אסיה ובהודו הוא שייך למשפחת הזנגווילים .תבלין זה מהווה מרכיב חשוב בתערובות המסאלה (קארי) ההודיות והחווייג' התימני וכן מסייע במתן צבע מתאים לחרדל.
החומר הפעיל הנותן את הצבע הצהוב לבישולים נקרא כורכורמין.
בצורתו הטריה מכיל אשלגן, חומצה אסקורבית (ויטמין C), בטא-קרוטן וחומרים מעכבי חמצון.
הכורכום נצרך ע"י שליש מאוכלוסיית העולם בבישול הנו בעיקר בצורתו הטחונה, אם כי לעתים משתמשים בשורשים מיובשים.

מרכיבים

100% כורכום שניטחן טרי.

שימושים

תבלין בסיסי במאכלים הצפון אפריקאים , מצוין לתיבול אורז, דגים, מרקים ובשר.

למה משמש

שימושים במטבח-
הכורכום הינו מרכיב חשוב בתערובת הקארי מסאלה ההודית ובחוויג' התימני.
כמו כן משמש הכורכום לחיזוק ומתן צבע מתאים לחרדל.
בבישול משתמשים ברוב המקרים בכורכום טחון ולעיתי נדירות בשורשים מיובשים. תבלין בסיסי במאכלים הצפון אפריקאים, מצוין לתיבול אורז, דגים, מרקים ובשר.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לכורכום יתרונות בריאותיים – יש המאמינים כי הכורכום עוזר בהתגוננות מפני תגובות דלקתיות, משפר זרימת מיצי מרה ומכאן שעוזר בבעיות עיכול, מגן על הכבד מפני רעלנים המגיעים אליו וכן מפחית נזקים לכבד עקב לקיחת תרופות או אכילת כולסטרול מופרזת, בנוסף – מקל על שיגרון (ראומטיזם).
הסינים משתמשים בכורכום בטיפול במחלת הצהבת היות שעל פי אמונתם יש קשר בין מחלת הצהבת לבין צמחי מרפא שצבעם צהוב.

כורכום
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות