עלי דפנה - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

עלי דפנה

צמח ירוק עד רב שנתי הגדל כעץ או כשיח. מקור השם ער הוא בתלמוד. עליו המיובשים משמשים כתבלין ונקראים עלי דפנה מקור השם הוא מיוונית. זר עלי דפנה מסמל מן העת העתיקה ועד היום ניצחון ותהילה. מוצאו של הער האציל ים-תיכוני, אך מגדלים אותו בארצות רבות כצמח תבלין ונוי.

מרכיבים

100% עלי דפנה.

שימושים

מתאים לכיבוש בשר וירקות. בשילוב פלפל אנגלי שלם וחרדל גרגרים.

למה משמש

עלי הדפנה משמשים לתיבול מאכלי בשר, דגים, מרקים ירקות וחמוצים ולרוב לא נאכלים. העלים משמשים לתיבול חומץ וגם לעטיפת תאנים בתהליך ייבושן. יש המשתמשים בפירות הריחניים לתיבול ירקות כבושים. רצוי להוציא את עלי הדפנה השלמים מהתבשיל לפני האכילה.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי שמן העץ האציל משמש לריפוי כאבים טראומטיים, כאבי פרקים, ולריפוי מחלות עצבים.ברפואה המשלימה מיוחסות לעלי הדפנה תכונות חיוביות רבות: טיפול בכאבי אוזניים, הרחקת טפילי מעיים, ועוד.
הקלה וריפוי של דלקת בדרכי השתן, הקלה על מערכת העיכול, חיטוי וטיפול בדלקות ובפצעים.

עלי דפנה
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות