פלפלאנגלי הינו תבלין שנוצר מפירותיו של עץ Pimenta diocica ממשפחת ההדסיים. פירות העץ משמשים כתבלין
לאחר שעברו ייבוש. המקור של הפלפל האנגלי
הינו בדרום מקסיקו ובמרכז אמריקה, כיום מגודל באזורים רבים אחרים בעלי אקלים חם. הפלפל
האנגלי מכונה גם פלפל הדס, פלפל ג'מייקה או פימנטה.
גרגרי הפלפל האנגלי גדולים מגרגרי הפלפל השחור הרגיל וקליפתם השחורה הדקה שונה במרקמה מזו של בני דודיהם. הקרדיט לגילוי פלפל האנגלי נותנים לקולומבוס, שמצא אותו באיזור ג'מייקה, גדל על עץ הדומה לזה של הפלפל השחור. הפלפל השחור היה ממש יקר בימים ההם.
הפלפל
האנגלי מגיע טחון או שלם.
100% פלפל אנגלי משובח .
בפלפל אנגלי אפשר להשתמש במגוון מאכלים: שלם בחמוצים, רטבים ומרינדות וטחון עם מאכלי בשר, קארי ואפילו עוגות וקינוחים. המרוקאים מוסיפים אותו לתערובת "רס על חנות", ובג'מייקה, שם הוא נולד, נהוג להוסיף אותו לבטטה, מרקים, נזידים ולמאכל הלאומי שלהם – "ג'רק ציקן".
הפלפל
האנגלי משמש לתיבול מגוון מאכלים – דגים, תבשילי קדרה, כבישת והחמצת ירקות ועוד.
הפלפל האנגלי הינו בעל טעם וריח חזקים במיוחד ולכן מומלץ להשתמש בו בכמות קטנה.
יש
הסוברים כי לפלפל האנגלי יתרונות בריאותיים:
יש הסוברים כי שתייה
של חליטת הפלפל האנגלי יכול מסייעת ומקלה על סימפטומים של הצטננות ובעיות במערכת
העיכול כגון גזים.פלפל אנגלי הוא לא רק טעים; כפית טחונה מכילה רק כ-5 קלוריות, והוא עשיר במיוחד בסידן, מגנון, אשלגן, אבץ, ויטמין A, ניאצין (ויטמין B3) ואפילו ויטמין C. הוא מרגיע את הקיבה במיוחד במקרה של גזים, מסייע לעיכול וכמו ציפורן, יכול להועיל לכאבי שיניים וחניכיים באופן